Het bedrijf

 

Tilla's bv is als 'hobby' ontstaan in 1995. Met een halve hectare asperges was Erwin Tillemans gestart om naast zijn fulltime baan een leuke bezigheid te vinden in de aspergeteelt.

 

 

De formule die Erwin hanteerde deed snel naar meer smaken en zo werd er jaarlijks uitgebreid met enkele hectares. Anno 2010 heeft het bedrijf maar liefst 30 hectare asperges en deze worden met de nodige zorg geteeld, gestoken en gesorteerd door 35 medewerkers (gedurende het aspergeseizoen).

De kracht van Tilla's bv is de passie voor asperges. Kwaliteit is wat bij alle medewerkers hoog in het vaandel staat. Met de nieuwste apparatuur worden de aspergebedden onderhouden. Vervolgens wordt er op de traditionele wijze geoogst, waarna de asperges met de nodige zorg volautomatisch wordt gesorteerd. Dit alles onder de bezielende leiding van grondlegger Erwin Tillemans.
 

 

Om de formule en de kracht van het streekproduct te benadrukken is Tilla's bv actief lid van het AspergeGilde Peel en Maas. Het AspergeGilde Peel en Maas is een unieke samenwerking van 25 aspergetelers uit de gemeente Peel en Maas met de volgende doelstellingen:


promotie van de Peel en Maasregio als aspergeregio

bevorderen van consumptie van asperge door nadere kennismaking met deze koningin der groente en de productiewijze ervan


Maak kennis met onze trotse koningin der groente en proef de kwaliteit van het witte goud van Tillas bv in Beringe.

Ze zijn er weer!Wilt u de allerverste asperges metéén op tafel, kom dan
vanaf 31 maart naar het thuisverkooppunt (asperge-automaat) van Tilla's bv aan de Peelstraat in Beringe.


Vanaf 2010 verkopen wij als onafhankelijk teler vanuit een karakteristiek huisje de asperges die rechtstreeks van het land van Peel en Maas komt. Deze asperges is kwalitatief absoluut top en dat proeft u meteen. Koop en proef de ambachtelijke smaak van Tilla's lekkere Limburgse asperges.

lees verder »